Pas op de Plaats workshops 2019

Pas op de Plaats workshops 2019

Omdat we zien dat veel mensen op zoek zijn naar manieren om stil te staan bij wat ze doen en hoe ze zich verhouden tot hun omgeving biedt TOLV in 2019 drie keer de gelegenheid om een unieke Pas op de Plaats te zetten. Daarmee geven we drie verschillende invalshoeken om je te inspireren dat nog veel vaker te doen.

Alleen al door te komen maak je een Pas op de Plaats: je neemt de tijd om afstand te nemen, je te laten inspireren en te reflecteren op je werk en leven. Maar ook inhoudelijk zullen de drie sessies over het zetten van een Pas op de Plaats gaan. Je kunt de sessies onafhankelijk van elkaar volgen.

24 mei 2019, 13:30 – 17:00 uur, in de Studio van Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, Den Haag (inloop vanaf 13:00 uur)
De kracht van openheid, door Caroline Wiedenhof, m.m.v. kleinkunstenaar/coach Max Douw. Over de kunst van het openstellen van je hart en hoofd. 

Kwetsbaarheid, transparantie, openheid: het lijken wel de basisvaardigheden van de 21e eeuw. Op deze middag maken Caroline Wiedenhof en kleinkunstenaar/coach Max Douw die abstracte woorden concreet. Wat levert openheid op, in relaties, in het dagelijkse werkende leven? Hoe ga je om met de onvermijdelijke kwetsbaarheid die openheid oplevert? Film en muziek nodigen je uit je hart en hoofd te openen. Want van je openheid een kracht maken is een kunst!

Al geweest:

15 maart 2019, 13:30 – 17:00 uur, aan de Amstel 222a in Amsterdam (inloop vanaf 13:00 uur)
De kracht van anders kijken, door Marcel Karreman
Over spelen met perspectief en esthetische distantie.

Als je op sleutelmomenten in je leven niet alleen je eigen perspectief op de situatie had, maar ook dat van anderen. Van je partner, een verre tante, een oude leidinggevende, Mahatma Gandhi of zelfs van een plant die in je woonkamer staat. Had dat je keuze beïnvloed? Het is een vraag die ik mezelf vaak stel. Zou ik andere keuzes maken? Ben ik in staat om die gezichtspunten te onderzoeken. Zou dat onderzoek mijn leven verrijken? In deze workshop wil ik met jullie kijken hoe het ongeziene of ogenschijnlijk onbeduidende zichtbaar kan worden en hoe we dit kunnen verbinden aan de keuzes die we maken in ons leven. Meer zien, rijker leven.

11 januari 2019, 13:30 – 17:00 uur, in de Buitenplaats voor Inspiratie “de Hoorneboeg” in Hilversum
De kracht van erkennen, door Elsemiek Meijs
Over het openen van nieuwe wegen door los te breken van je vermijdingsgedrag.

Er zijn vele theorieën over veranderen. Het vertrekpunt is meestal dat er iets moet veranderen omdat de wereld, de organisatie of de persoon niet deugt. Je kunt er ook anders, met een systemische blik, naar kijken. Hierbij begint veranderen met erkennen. Toegeven aan jezelf en anderen dat de realiteit is zoals die is, in plaats van die te vermijden. Erkennen is enorm helend. Na het uitspreken van de soms (rauwe) werkelijkheid is er direct ruimte voor een nieuwe beweging. Deze middag met filmfragmenten en oefeningen geeft aanknopingspunten om los te breken van je vermijdingsgedrag en daarmee nieuwe wegen te openen.

We gebruiken in onze workshops vaak films om de verbeelding te prikkelen, afstand te nemen, perspectief te geven en je te stimuleren om je eigen creativiteit te gebruiken. We geloven in de kracht van verhalen voor menselijke ontwikkeling. Die ontwikkeling – van onszelf en anderen, in relatie tot de wereld om ons heen, fascineert ons. Het kleine en het grote verhaal. Verder kijken. Luisteren. Schaduwkanten onderzoeken. En-en denken in plaats van of-of. Leren in plaats van beheersen.

De kosten bedragen:

Als je het zelf betaalt: € 80,00 per sessie, € 195,00 voor 3 sessies (incl. BTW)
Als je werkgever betaalt: € 115,00 per sessie, € 300,00 voor 3 sessies (incl. BTW)

Inschrijven kan via info@tolv.nl

 

 

2 Comments

Leave a comment

Name *
Email Address *
Website
Comment *