Ons verhaal

Ons verhaal

TOLV is het samenwerkingsverband van Caroline Wiedenhof, Marcel Karreman en Elsemiek Meijs. Wij helpen met de menselijke kant van verandering, met samenwerking en met persoonlijke ontwikkeling.

Onze fascinatie voor gedrag van mensen, verhalen, films en verandering in organisaties kenden we al langer van elkaar.

Op een ochtend in 2016 wisselden we, onder het genot van vele dubbele espresso’s, gemberthee en chocolademelk, onze werkervaringen als zelfstandig ondernemers in training en coaching uit. We vonden elkaar in een gedeelde ambitie om ons werk te verdiepen, met meer scherpte, schoonheid en plezier.

Zo kwamen de drie levensverhalen van een ex-diplomaat, een ex-IT-manager, een ex-dramatherapeut én meer dan zestig jaar werkervaring bij elkaar in TOLV.

Wie wij zijn

Caroline Wiedenhof

Warme strengheid, ontwapenende eerlijkheid en verrassende creativiteit zijn de in het oog springende eigenschappen van Caroline. In het verleden zette zij die in als leidinggevende in de publieke sector, nu als adviseur en leiderschapstrainer.
Haar werk doet zij vrolijk, vriendelijk, zo nodig op het scherpst van de snede en altijd met groot respect voor de ander.

Marcel Karreman

Als Marcel zegt ‘zullen we het proberen’, dan spreekt zijn optimisme en pragmatiek. Hij stelt mensen op ieder niveau in de organisatie op hun gemak en speelt moeiteloos in op wat een team of individu nodig heeft, soms confronterend, vaak met een speelse insteek. Hij laat zich daarbij nooit voorstaan op zijn jarenlange ervaring als leiderschapstrainer, die hij natuurlijk wel meeneemt.

Elsemiek Meijs

Elsemiek deed ruime ervaring (commercieel en IT-management) op in de corporate wereld. Daar ontdekte ze dat verhalen van mensen haar het meeste boeien. Nu helpt ze anderen om niet alleen te denken maar ook te voelen. Naast oplossingen aan te dragen ook te luisteren. Haar combinatie van analytische scherpte, zachte kracht en sprankelende humor maakt haar tot een zeer effectieve meedenker en voorlever.

Caroline Wiedenhof

Marcel Karreman

Elsemiek Meijs

Filmtips van Caroline:

1. Before Sunrise
(levensvreugde, de comfortzone verlaten)

2. Pleasantville
(acceptatie van diversiteit en onzekerheid)  

3. The Mahabharata
(de innerlijke reis van ieder mens) 

Filmtips van Marcel:

1. O Brother, Where Art Thou?
(leiderschap, op reis gaan en vinden waar je niet naar zoekt)

2. Joy
(vinden van de kracht in jezelf, dienend leiden)

3. The Hours
(verzoening met leven en dood, kunst en levenskunst).

Filmtips van Elsemiek:

1. Dallas Buyers Club 
(worden wie je bent, de geheime wil)

2. Hidden Figures  
(sterk persoonlijk leiderschap, “against all odds”)

3. Saving Mr. Banks 
(“storytellers restore order with imagination”)

“As is a tale, so is life.”

J.K. Rowling

Samenwerkingspartners

Wij werken samen met de organisatie Double Healix en Stichting Movielearning. We zijn alle drie gecertificeerd als Double Healix trainer en zijn als associate verbonden aan Double Healix voor het geven van trainingen en het uitvoeren van opdrachten voor organisaties.

Voor onze persoonlijke ontdekkingsreis Mountains & Movies werken we samen met Rrené, het bedrijf van René Berden, sport- en prestatiepsycholoog.