Mountains & Movies

Tijd. Rust. Verdieping. Beweging. Aandacht. Natuur. Film.

Persoonlijk en/of gezamenlijk

Mountains & Movies is een ontdekkingsreis in de bergen (Zwitserland) of de heuvels (België) om met persoonlijke vragen aan de slag te gaan. Om iets nieuws te creëren. Inspiratie te krijgen. Terug te kijken. Een keuze te maken. Of een periode af te ronden. Overdag maken we veelzijdige wandeltochten: je bent dus heerlijk in beweging en hebt ruim de tijd voor zowel stilte en reflectie als voor het delen van verhalen met elkaar.’s Avonds zorgen filmfragmenten ervoor dat je innerlijk nog meer op reis gaat.

Kleine groep, fijne plek

Onze locaties in Waltensburg (Zwitserland) en Hombourg (België) zijn rustig en gastvrij. Je krijgt een fijne eigen kamer en goede verzorging.
We werken met een groep van maximaal 8 mensen. In onze Zwitserlandreis streven we naar diversiteit, zowel qua achtergrond / beroep als qua leeftijd. Zo kunnen we niet alleen van de natuur en de beelden, maar ook maximaal van elkaars verhalen leren. De Belgiëreis stemmen we af op de wensen en vragen van je groep.

Begeleiding

Caroline Wiedenhof en sportpsycholoog René Berden begeleiden de reis.
René heeft een ruime ervaring met het begeleiden van groepen op wandelingen in de bergen.

Gemiddelde waardering van deelnemers: 9,3

Mountains & Movies 2019, Zwitserland

20 – 26 oktober 2019

Uitvalsbasis voor deze persoonlijke ontdekkingsreis is familiehotel Clarezia in Waltensburg. Caroline en René kennen het gebied op hun duimpje, zoals de sprookjesachtige Rheinschlucht en de magnifieke Kistenstöckli. Het najaar kleurt de hellingen en we zijn benieuwd hoeveel sneeuw er al ligt! Als het weer meezit, zijn we de hele dag buiten. Plezier en saamhorigheid zetten de toon. De tochten lenen zich ook voor goede gesprekken en individuele reflectie op wat je bezighoudt. ’s Avonds verdiepen we dat nog verder met behulp van filmfragmenten.
Direct inschrijven? Klik hier.
Eerst meer informatie? klik hier

E-book: Hoe beklim je een berg?

Mountains & Movies roept bij veel mensen praktische vragen van mensen over wandelen in de bergen. In het boekje ‘Hoe beklim je een berg’ hebben René Berden en Caroline Wiedenhof de belangrijkste dingen die je moet weten bij elkaar gezet. Download het gratis via deze link.

Mountains & Movies 2019, België

24 – 28 februari 2020

Deze streek is fysiek wat minder uitdagend dan Zwitserland, maar biedt juist daardoor de mogelijkheid tot langere afstanden, waarbij het goed mogelijk is de wandelingen aan te passen aan jouw mogelijkheden. Vanuit de prachtige oude Molen van Medael in Hombourg verkennen we overdag de Voerstreek en het grensgebied tussen België, Nederland en Duitsland. Na bijna elke bocht die we nemen toont zich een nieuw landschap van bossen, hei, moeras of boerenland. Onderweg ben je met elkaar en met jezelf in gesprek over wat je bezighoudt. Waar sta je, wat zijn je beweeg-redenen? ’s Avonds duiken we daar nog verder in met behulp van film.
Direct inschrijven? Klik hier voor het inschrijfformulier.
Eerst meer informatie? klik hier

Persoonlijke ontdekkingsreis

Inspiratie en beweging – Letterlijk en figuurlijk nieuw perspectief – Inzicht in je creatieve bronnen, vaardigheden, talenten, omgeving en levensdoelen – Voorbereiding op een stap of afronding van een fase van je leven – Deskundige begeleiding door twee inspirerende coaches – Een veelzijdige omgeving met prachtige uitzichten – Toegankelijke en uitdagende wandeletappes – Double Healix MovieLearning workshops.