Filmlezing

Voor wie en wanneer?

Heb je een bijeenkomst met netwerkgenoten, een heisessie met collega’s of een speciaal feestje met vrienden? Wil je met elkaar eens op een andere manier kijken naar werk, mensen, de wereld of een specifiek thema dat bij jullie speelt? Omdat je iets wilt leren of geïnspireerd wilt worden? Wil je je laten raken door de universele aantrekkingskracht van film? TOLV geeft filmworkshops en filmlezingen op maat die je bijeenkomst gegarandeerd bijzonder maken.

Kijken naar is film inspirerend, brengt lichtheid en leidt tot bewustwording op een dieper niveau. Samen kijken naar rolmodellen, mentoren, mensen die met lastige dilemma’s omgaan, helden en heldinnen, maakt het makkelijker om te praten over gedrag van jezelf en anderen.

Voorbeelden van filmlezingen die wij gaven:

Wat je kunt leren van Disney over je eigen pad  –  Wat je kunt leren van Disney over vrouwelijk leiderschap  –  Een wereld van verhalen  –  Angela Merkels leiderschap  –  Transformatie van traditioneel naar modern leiderschap  –  Verzoenend leiderschap in de West Wing  – Professioneel dromen – Beproevingen voor de moderne mens – Mededeelzaamheid en moed in The Post – Teamontwikkeling en leiderschap in Alive

Door wie?

Caroline, Marcel en Elsemiek zijn alledrie opgeleid als beeldtrainer en hebben ruime ervaring als coach en facilitator in een scala aan organisaties. We kunnen dus allemaal een mooie en inspirerende lezing of workshop aan de hand van film verzorgen. Ieder hebben we zo onze eigen specialiteiten, interesses en aansluiting op specifieke doelgroepen.

Afhankelijk van jouw vraag en onze beschikbaarheid kunnen we met jou bekijken wie het film-event kan verzorgen. We komen met 2 personen als er behoefte aan meer begeleiding of een andere dynamiek is.

Wil je meer weten over ons persoonlijkklik hier.

Voor de deelnemers aan een leiderschapstraject in een overheidsorganisatie maakten wij bijvoorbeeld een interactieve lezing op maat, naar aanleiding van actuele thema’s die bij hen speelden. We gebruikten daarvoor veelzeggende en rake filmfragmenten uit de film The Queen, en specifiek de verschillen in leiderschap tussen de kersverse premier Tony Blair en Queen Elizabeth.

Hoe werkt het?

Neem contact op via info@tolv.nl en we bellen je terug voor een vrijblijvend oriënterend gesprek aan de telefoon. Of bel ons direct (hier staan onze nummers). Wij willen het doel en de setting van jullie bijeenkomst goed snappen. Wat wil je bereiken met de filmlezing of filmworkshop? Hoe sluit dit aan bij jullie actualiteit? Wat zijn jullie thema’s? Wat voor mensen zullen het publiek vormen? Hoe lang is er beschikbaar voor de lezing?

Wij bedenken een mooie insteek op maat en maken een prijsvoorstel. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid gevraagd maatwerk en de lengte van de lezing. (Prijzen vanaf € 700,00)

Foto uit: Coco

Foto uit: Tegenlicht – Frau Merkel – 2017

Menselijke ontwikkeling, kijk op de wereld

TOLV gebruikt elementen uit de narratieve psychologie omdat we geloven in de kracht van verhalen voor menselijke ontwikkeling.
We gebruiken films en verhalen om de verbeelding te prikkelen, afstand te nemen, perspectief te geven en je te stimuleren om je eigen creativiteit te gebruiken.
Zo helpen we je om je eigen thema’s invoelbaar en bespreekbaar te maken.